Primarul Clujului a vorbit, la un post de radio, despre numirea lui Szilard Tasnadi în funcția de prefect al județul Clujului. El a declarat că nu există probleme într-o viitoare colaborare între PNL și UDMR.

De asemenea, edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că liberalii au pierdut administrarea județului.

„La Primărie şi Consiliu Local, dar și la judeţ, guvernarea este alături de UDMR, şi eu şi domnul Tişe avem majoritatea alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, care a adus stabilitate oraşului şi judeţului, am reuşit să facem din Cluj un model de prosperitate. Avem și noi limitele în care colaborăm, dar sunt linii roşii pe care, se ştie bine, că nu le trecem niciodată.”, a declarat Boc.

Discuții aprinse între Alin Tișe și Ludovic Orban

Numirea lui Szilard Tasnadi în funcția de prefect a venit după mai multe discuții aprinse între Alin Tișe și Ludovic Orban. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a amenințat cu demisia de onoară dacă în funcția de prefect nu se va regăsi un membru PNL.

Emil Boc a amintit faptul că Clujul reprezintă județul cu cele mai multe voturi aduse partidului. Nemulțumirile din cadrul partidului sunt numeroase, iar deciziile luate de Ludovic Orban nu sunt cele mai bune pentru edilul de la Cluj.

„Partidul PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi pentru că, din acest punct de vedere, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj, atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie pe politic. Eu am fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi nu am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului”.

Bătălie aprinsă în interiorul partidului

Acum nu avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce stabileşte conducerea centrală a partidului. Din primul rând când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. De  aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului”, a mai specificat Emil Boc.

Tasnadi Szilard, noul prefect al județului Cluj, va primi această funcție când va împlini vârsta de 30 de ani necesară potrivit legii.