Primarul Clujului, Emil Boc, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incendiul produs la Spitalul Matei Balș din București.

Astăzi, 29 ianuarie, în jurul orei 5.05 dimineața, un incendiu a izbucnit la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Emil Boc: Nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în spitale care nu sunt bine cotate

Conform știridecluj.ro, edilul de la Cluj se arată îngrijorat privind situația spitalelor din România. Spitalul Matei Balș din București este un spital unde s-au făcut multe investiții.

”Mă îngrijorează că sunt spitale de referință în România și dacă acolo se întâmplă nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în altă parte, unde nu sunt atât de bine cotate spitalele.”, a mai precizat Emil Boc.

De asemenea, edilul a vorbit despre situația spitalelor din Cluj, unde se fac, lunar, controale.

,,Pot să vă spun că analize se fac în permanență. La Cluj, în fiecare lună, se fac controale la elementele care pot genera tragedii, dar niciodată nu poți fi sigur. Vom vedea rezultatele anchetei”.

Trebuie să fim cu ochii în patru

Emil Boc a mai precizat că cei care sunt abilitați trebuie să-și facă datoria pentru a evita, pe viitor, incidente tragice.

,,Fiecare trebuie să fie cu ochii în patru, acolo unde lucrează. Cei care sunt abilitați, trebuie să își facă datoria, de la cei cu securitatea incendiilor, cu protecția muncii, până la fiecare persoană care lucrează într-o instituție. Dacă în orice domeniu s-ar face treabă, atunci am avea mult mai puține incidente”, a precizat edilul de la Cluj.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din102 pacienți. Ei se  aflau în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.