Mai mulți clujeni vor ieși în stradă, începând cu ora 18:00, și vor protesta pentru decizia instanței de a clasa dosarul ,,10 august”. Organizatorii au anunțat că protestul va fi unul pașnic.

Conform descrierii evenimentului, clujenii consideră că decizia nu este una corectă, iar dosarul ,,10 august” trebuie tratat cu transparență și onestitate.

„Nu credem că este decizia corectă! Dorim ca evenimentele din istoria recentă, care au cutremurat o țară întreagă, să poată fi judecate cu transparență și onestitate! Nu mai dorim decizii partinice menite să salveze protejați ai sistemului! Românii au dovedit că luptă în stradă pentru independența justiției. Protestele din ultimii ani, printre care 10 august 2018, au arătat că acest popor este preocupat de protejarea statului de drept și nu mai acceptă corupția infiltrată în toate sistemele statului. Știm cum e afară și ne dorim și noi un sistem judiciar funcțional și curat!”, se arată în descrierea evenimentului.

Manifest pașnic și cu respectarea regulilor sanitare

Organizatorii au precizat că protestul va fi pașnic și se vor respecta regulile sanitare impuse în contextul pandemiei.

,,A treia putere în stat trebuie să își exercite atribuțiile așa cum sunt ele prevăzute în Constituția României și nu după cum dictează partidele! Clujul este solidar. Mâine de la ora 18 manifestăm împreună și COVID-proof: pașnic și respectând măsurile sanitare”, se arată în document.

Tot în document, organizatorii îndeamnă protestatarii să poartă mască și să rămână în grupuri mici.

Vă rugăm să purtați mască și sa păstrați distanța!Nu vom organiza marșul tipic protetestelor clujene.Rămâneți in grupuri mici si nu creați mase compacte de oameni.”, se arată în descrierea evenimentului.

Dosarul ,,10 august” a fost clasat

Tribunalul București a respins redeschiderea anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei. Solicitarea a venit din partea DIICOT. Decizia instanţei, care este definitivă, a fost luată de judecătoarea Daniela Isabela Miheţ.

Prin această decizie, dosarul a fost clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.