O femeie de la Dispeceratul de la Urgențe din Cluj a refuzat să trimită o ambulanță pentru o fetiță de doi ani care urina sânge. Femeia a început să jignească și să-i certe pe părinți. S-a început o anchetă în acest caz.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia de la ambulanță a refuzat să trimită o ambulanță deoarece motivul pe care părinții l-au invocat nu reprezintă o urgență.

Toată discuția halucinantă a avut loc anul trecut în luna noiembrie. Doar acum, tata fetiței a reușit să facă rost de convorbirea telefonică. El a luat legătura cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La al treilea apel a fost trimisă o ambulanță

Părinții fetei au mărturisit că doar la cel de-al treilea apel telefonic la 112 a fost trimisă o ambulanță la fața locului. Serviciului de Ambulanță Cluj a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact.

Femeia de la Dispeceratul de Urgențe a răspuns pe un ton răspicat și fără nicio empatie. Ea a susținut că fata nu reprezintă o urgență și că nu trebuie să intervină o ambulanță în astfel de cazuri.

„Doamna de la urgențe nu a vrut să îmi dea o ambulanță pentru fetiță. M-a jignit și m-am simțit foarte rău. Mi-a spus că nu îmi îngrijesc copii, iar asta m-a deranjat foarte mult. Fata mea urina sânge, nu cred că nu era o urgență”, a declarat tatăl fetiței, pentru sursa citată.

Anchetă în curs privind femeia de la Urgențe

Conform managerului Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a precizat a început o anchetă în acest caz.

„Este o anchetă în curs. Comunicarea cu pacienții trebuie să fie pe prim plan. Este un loc de muncă stresant, un loc în care agitația este foarte mare”, a spus managerului Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu.

Fata este sănătoasă în  momentul de față, iar managerul Serviciului de Ambulantă vor continua să ia măsuri privind modul de abordare a persoanelor care lucrează la urgențe.