Rectorul UBB a fost inclus pe lista Top 100 manageri din țară după ce, prin deciziile lui au dus la o desfășurare bună a cursurilor și a dus numele universității peste granițe.

Totodată, toate deciziile pe care le-a luat rectorul nu a afectat viața studenților. Datorită pandemiei, rectorul universității a oferit ocazia fiecărei facultăți să își aleagă modul de predare (online, fizic sau hibrid), în funcție de numărul de studenți și de specializarea pe care o au aceștia. Varianta online a fost aleasă de facultățile teoretice, iar cele vocaționale fac cursurile în sistem hibrid.

Dezvoltarea UBB, motivul pentru care rectorul a ajuns in top 100 manageri 

Pe lângă deciziile privind modul în care decurs cursurile la universitate, dezvoltările inovatoare aduse au reprezentat al motiv pentru care Daniel David a ridicat ștacheta UBB.

„UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de aproape 55 000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca/Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta”, a precizat David, relatează monitorulcj.ro 

Totodată, rectorul a mai precizat că un manager adevărat trebuie să aibă viziune, strategie și tactică.

,,Așadar, este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de «Rector Magnificus» și cel modern de «President-CEO» -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim. În final aș mai adăuga doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica/tehnica făcându-se împreună cu echipa -, iar la UBB reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David.

Daniel Davida fost ales anul trecut în luna martie în funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu Programul de management ProUBB+ / UBB – Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere, care a obținut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunității noastre academic.