Anca Dana Buzoianu, medic primar farmacolog și rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca s-a vaccinat împotriva COVID-19.

După vaccinare, rectorul UMF Cluj-Napoca a postat pe un site de socializare o fotografie în timpul procesului de vaccinare.

Anca Dana Buzoianu a mărturisit în repetate rânduri că se va vaccina cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. Unul dintre motivele pentru care a ales vaccinare a fost frica de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

„În primul rând pentru că îmi este frică de această boală parșivă care poate fi letală. S-a dovedit că vaccinarea anti-COVID-19 împiedică dezvoltarea formelor severe ale bolii”, a precizat rectorul UMF Cluj-Napoca.

,,Sunt responsabilă pentru cei dragi mie”

Buzoianu consideră că în această perioadă, datoria fiecăruia dintre noi este de a avea grijă de cei dragi din jurul nostru.

„În al doilea rând, mă simt responsabilă pentru cei dragi mie pe care doresc să-i protejez: familia mea, prietenii, colegii. Mă simt responsabilă pentru întreaga comunitate. Respectul pentru cei din jur trebuie să ne ghideze comportamentul.”

În opinia ei, vaccinarea reprezintă singura cale prin care putem să revenim la normal. Pentru combaterea virusului pandemic, oamenii trebuie să opteze pentru vaccinare.

„Nu în ultimul rând, pentru că vaccinarea este cea mai sigură, eficientă și rapidă cale de a reveni la viața noastră dinainte pe care ne-o dorim cu toții.”

Să se informeze din surse de încredere

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca recomandă tuturor oamenilor să se informeze doar din surse de încredere. Totodată, Buzoianu încearcă să explice că reacțiile adverse sunt normale și că nu există risc de îngrijorare.

„Despre reacțiile adverse ale vaccinului este important să ne informăm din surse de încredere. Ca medic primar farmacolog vă pot spune că orice remediu, fie el medicament, supliment alimentar sau vaccin, poate avea reacții adverse, dar în cazul acestui vaccin obținut prin tehnologie de ultimă generație, reacțiile adverse sunt rare și ușoare: dureri de cap, oboseală, durere la locul injectării, etc.”