Oamenii se tem că autoritățile vor fi neglijente cu cele mai importante resurse naturale și le vor transforma în simple drumuri pietruite.

Gata, s-a terminat cu pădurea în Hoia, zic eu.

E demult asfalt de la capătul str. Donáth până la creasta dealului Hoia. Dar azi am descoperit că de aici drumul care trece sub creastă spre Tăietură Turcului este pregătit pentru pietruite până la capătul dinspre creastă al străzii Alexandru Donici, a scris unul dintre clujeni pe o rețea de socializare, postare preluată și de site—ul clujcapitală.ro

Cluj. De ce apare drum pietruit în pădurea Hoia

În fapt, imaginile prezentate arată unul dintre proiectele Consiliului Județean Cluj( CJ). Este vorba despre amenajarea unei păduri parc din Hoia. Obiectivul este reanimarea Parcului Etnografic Romulus Vuia și extinderea Muzeului Etnografic.

Astfel, se creează noi căi de acces în zonă.

Citește aici despre mafia pădurilor din țară.

Investiția se ridică la valoarea de 12 milioane de euro și prevede extinderea cu până la 30 de ha a acestui parc.

Alin Tișe, președintele CJ ,susține că acesta este un proiect unic la nivel național, pentru distracția clujenilor.

Oficialii instituției resping ideea că va fi au atac la adresa mediului, deoarece au fost plantați peste 1000 de arbori.

Gimnastică în pădurea Hoia

Autoritățile susșin că în Pădurea-Parc Hoia urmează să fie amenajate pajiștea cu scenă în aer liber, promenada Muzeului Etnografic, Bike – Park Hoia, locuri de joacă pentru copii,. De asemenea, o pârtie de săniuș, trasee pentru biciclete și alei pietonale, un circuit de gimnastică în aer liber cu sistem de iluminat nocturn. Vor fi locuri speciale pentru picnic și grătar, parc canin etc.

Totodată, urmează a fi realizate drumurile și aleile de acces, un spectaculos sat de vacanță în cadrul căruia toți cei interesați vor putea deprinde meșteșuguri tradiționale, un centru pentru vizitatori și o clădire administrativă, trasmite CJ Cluj Napoca.

sursă foto: Facebook