În urma unei colaborări cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, compania clujeană Fortesch SRL a lansat aplicația www.ecaziere.ro.  Site-ul este funcționabil din 22 ianuarie, iar demersurile pentru dezvoltarea site-ului a început încă din toamna anului 2020.

Aplicația a fost dezvoltată pro bono de compania Fortech SRL, iar dezvoltarea site-ului s-a întins pe mai multe etape. Scopul acestei aplicații este eliminarea aglomerației la ghișeele de lucru cu publicul și reducerea timpilor de așteptare la ghișeu.

Sistem unic de programări online

În vederea facilitării procesului de eliberare a cazierelor judiciare, această aplicație pune la dispoziție un sistem de programare online.

Utilizatorii pot crea programări la data, ora și locația dorită pentru ridicarea documentelor de care au nevoie. Fiecare programare este însoțită de un email de confirmare cu datele aferente, un număr de identificare al programării și un link pentru anularea acesteia în caz de nevoie.

Pași de urmat

Utilizatorul va introduce în aplicație datele de identificare și adresa de mail. Solicitantul va alege una dintre locațiile de eliberare a documentelor și numărul acestora, data și ora la care dorește programarea.

Aplicația va emite un mesaj automat la momentul rezervării cu un cod al programării.

Solicitantul va avea posibilitatea de a anula programarea. Detaliile programării sunt trimise pe adresa de mail a solicitantului. Cei care folosesc aplicația pot accesa, de asemenea, informații referitoare la documentele necesare privind obținrea cerficatului de cazier judiciar.

Programarea este gratuită, iar pentru efectuarea unei programări sunt indicați pașii ce trebuie făcuți.

Toate certificatele de cazier judiciar se eliberează doar la ghișeele din municipiul Cluj-Napoca str.Corneliu Coposu nr.167.

Sprijin în procesul de eliberare a cazierului

Aplicația vine în sprijinul procesului clasic de eliberare a cazierului. Aceasta a fost gândită pentru un număr mediu de utilizatori, dar în funcție de nevoile înregistrate, performanțele sale pot fi îmbunătățite.

În vederea respectării normelor de protecție a datelor cu caracter personal, datele folosite pentru planificare sunt șterse automat după un anumit interval de timp.

Fiecare punct de eliberare a cazierului judiciar de la nivel local va funcționa în baza unui program orar ce urmează a fi comunicat ulterior, atât persoanelor care aleg să se programeze online, cât și celor care preferă stilul clasic.