Cluj. Bucurie mare în Gruia. Echipa lui Edi Iordănescu s-au impus în fața celor de la FCSB, în ultimul meci al sezonului 2020/2021, cu scorul de 2-0.

La meci au participat 3.000 de suporteri care s-au bucurat și i-au primit pe jucătorii clujeni cum se cuvine.

Încă din primele minute ale meciului, CFR Cluj a controlat meciul. În minutul 14 Ciprian Deac a fost foarte aproape să marcheze.

Mijlocașul clujenilor a trimis cu capul peste poarta adversă. Tabela s-a schimbat după ce Mihai Gîdea a reușit să marcheze un gol fabulos cu un șut fabulos la colțul lung. Portarul clujenilor a reușit să respingă un șut perfect din partea lui Ovidiu Perianu.

CFR Cluj, noua campioană a României

Echipa lui Edi Iordănescu a ratat două ocazii importante spre finalul primei reprize, iar tabela a rămas blocată la 1-0 pentru clujeni.

Și a doua repriză a fost dominată exemplar de CFR Cluj. În minutul 56, în urma unor pase spectaculoase în jumătatea adversă, clujenii au fost la un pas să marcheze în minutul 56.

Valentin Costache a avut o nouă șansă uriașă de a marca în minutul 64. La doar două minute, același jucător a adus golul numărul doi pentru echipa din Gruia, după un sprint în flancul drept și o pasă spre Mario Rondon ce a trimis mingea în poartă.

Clujenii au fost aproape de 3-0 după o ce Costache a pasat lui Ciprian Deac, iar el l-a servit pe Michael Pereira, care a fost la un pas de a trimite mingea în poarta celor de la FCSB.

În minutul 75 al partidei, arbitru a acordat un penalty celor de la CFR Cluj. Ciprian Deac, veteranul ,,vișiniilor” a rata lovitura de la 11 metri, fiind blocat de portarul oaspeților.

Spre finalul meciului, FCSB a avut o șansă de a reduce din avantaj. Ionuț Vână a ratat o ocazie uriașă din zona punctului de la 11 metri. Ultima mare șansă de gol i-a aparținut lui Cristi Manea. Fundașul dreapta a tras la colțul lung, dar șutul său a fost blocat.

CFR Cluj a câștigat cel de-al șaptelea titlu din istorie cu o victorie categorică împotriva celor de la FCSB.

Au evoluat echipele:

CFR CLUJ:  Bălgrădean (Murariu 85) – Manea, Vinicius, Burcă, Camora  (Latovlevici 77) – Deac, Hoban (Soares 65) – Gidea (Pereira 65), Rondon (Gondiu 85), Costache.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Simion, Filip (Gogor 87), Șerban – Vînă , Nedelcu (Buziuc  46), Perianu – Niță, Tănase ( 79 Istrate), Muși (79 Ardelean).