Dacă până acum, reprezentanții ABA Someș-Tisa se plângeau de gunoaiele de la malurile Someșului și mergeau din primărie în primărie să ia măsuri, acum problemele de la această instituție au căpătat o altă conotație.

Sindicaliștii de la ABAST i-au solicitat ministrului Mediului, Barna Tanczos, să intervină de urgență.

Aceștia spun că Ovidiu Vișan ar fi sechestrat o angajată și este imposibil să nu se mai lucreze alături de el.

Directorul Ovidiu Vișan, acuzat de sechestru-Ce scrisoare a ajuns la Ministerul Mediului

Supunem atenției dumneavoastră o situație extrem de gravă cu care, în una dintre structurile funcționale aflate în subordinea dumneavoastră, respectiv Administrația Națională Apele Române-ANAR. La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, raporturile dintre conducătorul acestei instituții, domnul Ovidiu Vasile Vișan și angajații din subordine nu sunt unele firești, normale, instituționale.  Unele, în general bazate dinspre acesta pe arbitrar, lipsă acută de profesionalism, agresivitate și dorință de umilire a personalului angajat.

Scandal la ABA Someș-Tisa. Ce reclamă o angajată

În scrisoarea ajunsă la Ministerul Mediului nu se descrie și cauza conflictului.

Este descrisă pe scurt acuzația de sechestru.

O situație anormală este cea în care s-a aflat, la sfârșitul anului trecut, colega noastră de sindicat. Doamna Ana-Maria Cosma   a fost pusă într-o situație umilitoare public, obligată fiind să suporte un limbaj și comportament abuziv și ilegal din partea directorului.  Ba mai mult, aceasta  a fost efectiv blocată/sechestrată în sediul instituției din dispoziția și sub directa pază a directorului și pusă să dea declarații sub directă și nemijlocită presiune, menționează  sindicaliștii de la Mureșul Apele Române, în scrisoarea publicată și de Infocluj.eu

Oficialii Ministerului Mediului spun că vor fi verificate aspectele semnalate, iar Ovidiu Vișan este dispus să ofere explicații pe larg, după ancheta internă.

Institutia nu este la primul scandal public.  În 2019, fosta directoare, Ioana Diaconescu, era acuzată de angajați  de delapidare.