Tișe este foc și pară, deoarece  Lucian Năstasă Kovacs ar fi declarat în mod fals că, soția lui este angajată la CJ, doar pentru a se vaccina anti-Covid.

Oficialul județului a cerut lămuriri chiar în cadrul ședinței de consiliu.

Potrivit lui Tișe, cei care au profitat de funcția publică pentru a se vaccina, trebuie să plece acasă.

Cluj. Contre mari, pe tema vaccinării anti-Covid

Lucian Kovacs respinge, însă, acuzațiile care i se aduc. A precizat pentru gazetadecluj.ro că soția lui are probleme de sănătate și a dorit să nu o expună riscului de infectare.

I s-a părut normal, că dacă el s-a vaccinat, să o programeze și pe ea.

Nu consideră că a sărit rândul vaccinării, chiar dacă el este subordonat al CJ Cluj.

Cluj. Scandal la CJ. Unde lucrează Ana-Maria Kovacs

Potrivit ultimei declarații de avere publicată pe site-ul ANI, Ana-Maria Kovacs, soția managerului Muzeului de Artă, nu are nicio treabă cu administrația.

Este traducător-interpret sub formă de PFA. Astfel, s-ar fi putut vaccina anti-Covid în această etapă, doar dacă are afecțiuni cronice.

Cluj. Vaccinarea anti-Covid blocată de pile

În toată țara, au început controale la centrele de vaccinare, după ce au apărut date că aproximativ 5000 de persoane s-au imunizat fără drept.

Astfel, dozele destinate celor din etapa a doua au fost folosite fără drept, iar acum bătrânii și bolnavii cronic sunt puși să aștepte.

Amenzi de la Minister

O primă amendă din acest motiv a fost dată centrului din Rădăuți, județul Suceava. S-a constatat că medicul coordonator a vaccinat fără drept peste 500 de persoane.

Medicii se apără, însă, arătând cu degetul spre autorități. Având în vedere că platforma pentru programări dă erori, doctorii i-ar fi primit și pe cei care s-au programat prin dispeceratele primăriilor.

Astfel de situații par să se fi înregistrat la nivel național. Vaccinarea bolnavilor cronic și a persoanelor vârstnice se va face începând cu 17 februarie.