Ultima decizie de la Administrația Bazinală Someș- Tisa(ABA)-Cluj  a stârnit o adevărată revoltă.

Joi, 15 aprilie, a fost numit Valentin Avram, inginer de profesie, în funcția de șef al instituției(foto)

Angajații au primit informarea prin mail, relatează infocluj.eu.

În nici 24 de ore,  Federația Sindicatelor Democratice AQUAROM (FSDA), l-au somat pe directorul ANAR(Apele Române), Laszlo Barabaș , să revoce de urgență numirea, pentru că încalcă contractul de muncă.

Cluj. Scandal uriaș la ABA Someș-Tisa

Sindicaliștii atrag public atenția că această numire înseamnă faptă penală. Sunt deciși să cheme și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

“Urmare a Deciziei de numire în funcția de director în cadrul ABA Someș Tisa a lui Valentin Avram, FSDA s-a autosesizat invocând faptul  că numirea contravine prevederilor Contractului Colectiv de Muncă 2019-2021. Considerăm că prin nerespectarea prevederilor prin care sunt stipulate condițiile de angajare pentru toate funcțiile tehnice se comite o gravă încălcare a Contractului Colectiv de Muncă în vigoare.

Pentru ocuparea unei funcții de conducere este obligatorie îndeplinirea următoarelor condiții:

 Citiți și Imagini virale. Someșul, plin de gunoaie. Autoritățile, sensibile doar la criticile presei

Pentru funcții tehnice – vechime în muncă în specialitatea studiilor conform cerințelor postului și vechime minimă în activități de gospodărire a apelor, așa cum sunt definite în Legea Apelor după cum urmează: director, director tehnic AB, INHGA, E.C. Stânca-Costești – 10 ani din care vechime de minim 5 ani în domeniul gospodăririi apelor. Vă solicităm aplicarea în totalitate a clauzelor Contractului Colectiv de Muncă 2019-202. În situația în care solicitarea noastră nu va fi soluționată în termen de cinci zile vă comunicăm că vom demara procedurile de restabilire a legalității în ceea ce privește respectarea CCM, începând cu sesizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă și continuând cu sesizarea instanțelor de judecată prvind abuzul în serviciu”, se arată  scrisoarea trimisă către Laszlo Barabaș,  semnată de președintele FSDA Dorel Negrea.

Tânărul fotomodel nu este la primul scandal

Valentin Avram,  fotomodel printre altele, nu este la primul scandal public. În martie 2020, în stare de urgență, Florina Rusa fost forțată să demisioneze de la departamentul de inspectori ai instituției. Pentru că a refuzat, postul a fost scos la concurs. Printre cei care au contestat proba scrisă s-a numărat ți Valentin Avram, cu toate că legal nu putea concura.

Ulterior, a fost promovat. Despre activitatea lui din cadrul instituției nu se cunoaște nimic. Este, însă, activ pe rețelele de socializare, unde apare în fotografii puerile.

sursă foto: Facebook