Au început lucrările la cea mai modernă școală din România. Investiția proiectului are o valoare de 14,2 milioane de lei.

Se află în plină desfășurare lucrările la obiectivul ,, Construirea Sediului Centrului. Instituția de învățământ special se află în în subordinea Consiliului Județean Cluj. Proiectul european are ca și scop construirea celei mai moderne școli speciale din țară. Valoarea totală a proiectului european este de 14.160.963 de lei fără TVA.

Lucrările constă în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou. Lucrările urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca.

De asemenea, se are în vedere modernizarea unuia dintre corpurile actuale. Totodată, se va organiza și spațiul exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber.

Toate spațiile verzi vor fi reamenajate și se vor planta noi arbori.

Facilitățile noului centru

În premieră națională, noul centru al școlii speciale de la Cluj-Napoca va avea o grădină senzorială amplasată pe acoperiș. De asemenea, va avea și un spațiu special destinat hidroterapiei. Noile facilități răspund cerințelor educaționale actuale.

Va fi amenajată și o zonă pentru relaxare pentru personalul instituției în vederea asigurării unui act educațional de calitate.

Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca au termen de execuție de maxim 24 de luni.

 Consiliul Județean  a finalizat construcția unui internat al Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca

Anul trecut, Consiliul Județean a finalizat construcția celui mai modern internat al unei școli speciale din țară.

Valoarea totală a investiției a fost  de peste 2,1 milioane de euro (10.135.000 lei) . Este singurul internat din România de acest fel, din punct de vedere al condițiilor de acomodare și confortul oferit elevilor cu deficiențe de auz.

Banii au fost asigurați în proporție de 98% de Consiliul Județean Cluj. Printr-o alocare separată în valoare de 214.000 lei au fost cumpărate dormitoarele cu mobilier.