Cluj. Concertul va avea loc în interior și se va desfășura de la ora 19.00, anunță Ministerul Culturii. Participanții vor putea vedea, în premieră, ,,Faust” de Charles Gounod. La evenimentul-pilot se vor respecta mai multe măsuri de siguranță ce vor fi anunțate de Guvern.

Conform Ministerului Culturii, concertul va avea aproximativ 800 de participanți.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a declarat că acesta este primul pas spre revenirea la normalitate.

„Sunt încântat de faptul că cele trei instituţii de spectacole din subordinea Ministerului Culturii au răspuns invitaţiei noastre de a organiza aceste evenimente-pilot, care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative.

A fost un drum anevoios, dar iată că facem primul pas spre revenirea la normalitatea aşa cum o ştiam înainte de pandemie”, informează monitorulcj.ro.

Cluj. Concert organizat după un an plin de restricții

De asemenea, demnitarul a precizat că persoanele care vor participa la concert vor fi monitorizate 14 zile.

,,Participanţii trebuie să ştie însă că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe-pilot desfăşurate în alte ţări.

Totodată, doresc să mulţumesc tuturor partenerilor de dialog şi instituţionali care sunt alături de noi pentru a putea implementa eficient cele patru evenimente programate”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În total, în România vor avea loc în perioada următoare, patru evenimente-pilot cu public, unul dintre acestea fiind cel organizat la Cluj. Reprezentanții Operei Române din Cluj au precizat că artiștii așteaptă să-și reia activitatea, după un an de la închiderea sălilor de spectacole.

„Mult sperat, momentul revederii în sala mare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a sosit! Începând cu data de 15 mai 2021, publicul se va bucura din nou de spectacolele montate live pe scenă! La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină și prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiștii teatrului liric clujean își reiau activitatea în aplauzele publicului”, au precizat cei de la Opera Română.

Alte trei evenimente se vor organiza la Opera Națională București

Celelalte evenimente din țară vor avea loc după cum urmează:

-14 mai, intervalul 19,00-21,00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;

-15 mai, intervalul 19,00-21,00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;

-16 mai, intervalul 19,00-21,00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.