Zece clujeni, pregătiți să se bucure de o seară de film la ceva restaurant din Cluj-Napoca, s-au trezit cu polițiștii ce au dat buzna peste ei.

Pe 21 februarie, polițiștii clujeni au dat buzna într-un restaurant din Cluj-Napoca, unde 10 clujeni se pregăteau să vizioneze ceva film.

Chiar dacă localul era închis, producătorul filmului avea un contract de închiriere a restaurantului.

,,În cursul serii de ieri, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție au fost sesizați de către două echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj cu privire la faptul că în incinta unui local de alimentație publică de pe raza municipiului se află mai multe persoane”, se arată în comunicatul celor de la IPJ Cluj.

Echipamente video pentru producție cinematografică

Polițiștii au descoperit la fața locului mai multe echipamente video și recuzită specifică producției cinematografice. Producătorul creației cinematografice a prezentat oamenilor legii contractul de închiriere a localului pentru perioada 21-23 februarie 2021.

,,În cauză se efectuează verificări pentru a se stabili incidența vreunei prevederi legale.”, a  mai transmis IPJ Cluj.

Amendă de 15.000 de euro pentru o noapte de poker

Peste 15 persoane au fost amendate de către polițiști cu 15 mii de euro pentru că s-au întâlnit la o seară de poker neautorizat. La întâlnire s-a aflat și un bărbat ce trebuia să stea în carantină.

Conform Poliției Municipiului București, în noaptea de 20/21 februarie, un număr de 15 persoane  jucau poker neautorizat. După ce polițiștiia au făcut verificările necesare, oamenii legii au descoperit că la masa de poker s-a aflat și un bărbat ce trebuia să fie în carantină.

Polițiștii au amendat cele 15 persoane conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii nr 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire.

Valoarea totală a amenzilor date de cătr eoamenii legii se ridică la suma de 71.250 lei, echivalent a 15.000 de euro.