Studenții de la FSEGA de la UBB Cluj au câștigat etapa regională a unei competiții internaționale de prestigiu. La competiție au participat cele mai cunoscute școli de business din lume.

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economie și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA (Chartered Financial Analyst) Institute Research Challenge.

UBB a reușit să intre în cele 45 de universități care au rămas în competiție. La începutul concursului au fost înscrise 1.110 de universități.

CFA Institute Research Challenge este așadar, o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale.

Studenții de la FSEGA au reușit să se califice mai departe

Echipa este formată din studenți din anul I, II și III. Participanții au reușit câștige trei dintre fazele naționale anuale ale competiției derulate la nivelul României.

Anul acesta, echipa formată din studenți de la FSEGA au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a competiției, informează Direcţia de Comunicare și Relaţii Publice a UBB.

UBB Cluj, cea mai bună universitatea din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este singura universitate din România care are statut în EIT DIGITAL.

European Institute of Innovation & Technology a fost creat în 2008 și are ca rol sprijinirea activităților de inovare a Uniunii Europene. EIT DIGITAL reprezintă o componentă a EIT ce se axează pe inovarea și digitalizarea antreprenoriatului. În comunicatul transmis vineri, de UBB, prof. univ. Dr. Daniel David a precizat că universitatea are cea mai mare facultate de informatică din România.

Rectorul Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, a mai precizat că facultatea de informatică a universității e una dintre cele mai competitive din țară. De asemenea, facultatea a început ,,să-și concentreze un ecosistem de IT” de multă vreme.

,,UBB a început de mai multă vreme să-şi concentreze un ecosistem de IT, capitalizând avantajele competitive pe care le are, la nivel naţional şi internaţional”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.