Gestul studenților  este impardonabil.  Rectoratul a aprobat, în urmă cu puțin timp, examatricularea celor 45 de studenți.

După ce toată această situație a ieșit la iveală, conducerea Univeristății București a dat un comunicat de presă. Profesorii susțin că este cel mai mare caz de fraudă cu care s-a confruntat instituția de învățământ. Nu  vor tolera acest lucru. Sunt revoltați, deoarece de-a lungul timpului, Faculatatea de Drept din cadrul Universității a avut rezultate notabile la toate examenele de primire în profesie juridică.

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele. În calitate de rector al Universității București, validez propunerea de exmatriculare. Ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de consiliul Facultății de Drept”, a anunțat Marian Preda, rectorul Universității București.

Cluj. Studenții, pro exmatricularea celor care au fraudat examenele

Studenții de la Drept din cadrul  Universității Babeș-Bolyai- Cluj-Napoca au precizat că frauda este incontestabilă și sunt pro exmatricularea celor care au trișat.

Li s-au alăturat cei din Sibiu și Iași. Niciunul dintre ei nu poate concepe ca un student care studiază legile să copieze.

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă”, au transmis reprezentanții de la Universitatea din Sibiu.

În fapt, studenții au apelat la aceste metode de a copia în timpul sesiunii din februarie, în mod on-line.

Ei au rezolvat între ei subiectele, încălcând regulamentul interior al Universității.

Oficialii instituției de învățământ spun că pandemia a avut efecte negative în acest sens. Pe viitor, aceste practici pot avea efecte devastatoare asupra carierei, întrucât fac abatere de la moralitate, competiție corectă.