Incendiul ar fi izbucnit la subsolul unei case de pe strada Nicolae Titulescu din Câmpia Turzii,aproape de ora 20:00. Conform pompierilor, toate bunurile din subsol au fost distruse datorită focului.

La fața locului au intervenit două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda. Totodată, a fost mobilizat o autospecială din cadrul SVSU Câmpia Turzii și un echipaj SMURD.

„A fost o intervenție pentru stingerea unui incendiu care a cuprins mai multe bunuri dintr-un subsol al unei case particulare” au transmis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Focul a mistuit subsolul unei case

Pompierii au intervenit în jurul orei 19.40 și au reușit să limiteze propagarea flăcărilor mai departe de încăperea unde a izbucnit. Cei de la ISU Cluj au precizat că, în urma incendiului, toate bunurile depozitate au fost distruse din subsol.

În urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit să lichideze focul repede.

,,Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind o defecțiune a instalației electrice din subsolul respectiv”, a transmis ISU Cluj.

Recomandările autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. Uneori, flăcările iau vieți omenești. Acest lucru se întâmplă datorită neglijenței din partea oamenilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă să nu fie utilizate instalații electrice defecte, motante direct pe materiale combustibile. Totodată, nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate.

De asemenea, Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile.

Peste 7.000 de incendii în 2019

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în 2019 au avut loc aproape 7.000 de incendii de locuințe, în care și-au pierdut viața 1.000 de persoane.

IGSU precizează că majoritatea incendiilor au loc în perioada sezonului rece şi au un impact major asupra vieţii, sănătăţii şi bunurilor cetăţenilor. În urma incendiilor din 2019, zece copii și-au pierdut viața și 252 de adulți. Cele mai mult pierderi de vieți omenești s-a înregistrat la persoanele de peste 70 de ani.