Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a precizat că nu știe motivele pentru care Rezilierea contractului pentru autostrada Chețeni-Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul București. Demnitarul a amintit că stadiul lucrărilor la tronson sunt de 40%, iar în ultimele luni constructorul a executat doar 1 % din lucrări.

„Rezilierea contractului A3 Cheţani – Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti. Ne luptăm la Curtea de Apel pentru întoarcerea acestei decizii pentru infrastructura din România. Un complet al tribunalului a decis astăzi să emită o ordonanţă preşedinţială.  Prin care înştiinţarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată.

Reamintesc că este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, şi care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvenţă a executat doar 1% din lucrări”, a precizat Drulă pe pagina sa de Facebook.

Rezilierea contractului pentru aducerea unui alt constructor

Ministrul a precizat că decizia CNAIR este bine întemeiată, iar găsirea unui nou constructor este relevantă pentru ca și tronsonul să fie terminat.

,,Unu la sută, în 6 luni! După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult şi că România are nevoie de autostrada A3.

Aşa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor”, a anunțat Cătălin Drulă.

Contract blocat de către Tribunalul București

Ministrul Transporturilor nu cunoaște motivele pentru care a fost luată această decizie, iar cei de la CNAIR nu au fost citați pentru a aduce explicații judecătorilor.

Drulă trage un semnal de alarmă și cere oprirea demersurilor ce împiedică dezvoltarea infranstructurii în interesul public.

 „Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că: 1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract. Cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public”, a scris pe pagina de Facebook.

Drulă: Suntem aici să construim autostrăzi!

Ministrul a mai adăugat că misiunea lui este de a apăra interesele publice și să construiască autostrăzi.

,, A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate. Nu doar interes patrimonial imediat. Am încredere în Justiţia din România. Am încredere că infrastructura îşi va găsi dreptatea. Vă voi ţine la curent cu evoluţia acestui dosar important pentru infrastructura din România. Suntem aici să apărăm interesul public şi să construim autostrăzi”, a conchis ministrul.

Pe data de 11 martie, CNAIR a anunțat că a notificat antreprenorul în vederea relizării contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor a sectorului de autostrada Chețani-Câmpia Turzii.