Cluj. De la medici, rezidenți și studenți, sute de persoane ai UMF ,,Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au rămas pe baricade trei zile și trei nopți la Maratonul Vaccinări de la Sala Polivalentă.

Șase sute de voluntari și-au rupt din timpul lor  și au devenit ,,eroi în halate albe”, participând la Maratonul Vaccinării din Cluj-Napoca.

La maraton au fost vaccinate aproape 4.000 de persoane, iar cei 600 de voluntari au dovedit că prin sacrificiu și efort, muncinând împreună, pandemia de coronavirus se va sfârși.

Cluj. 3.900 de persoane vaccinate în trei zile

Reprezentanții Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca au lăudat voluntarii care și-au rupt din timpul liber și au decis să facă parte din ,,eroii” care au vaccinat populația.

,,În contextul în care perioada 10-16 mai a fost desemnată ca fiind Săptămâna Națională a Voluntariatului, dorim să le mulțumim voluntarilor care ne-au făcut munca mai ușoară”, se arată în mesajul celor de la SCJU.

UMF Cluj a organizat Maratonul Vaccinării, iar procesul de imunizare anti-COVID-19 s-a derulat cu succes, fără reacții adverse severe.

Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care s-au implicat în Maratonul Vaccinării.

,,În numele Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, care ne-a adus satisfacția că, împreună, am mai făcut un pas spre întoarcerea la normalitate”, transmite, rectorul UMF.

Imunizare în 20 de cabinete de vaccinare

Persoanele care au optat pentru a se vaccina la Sala Polivalentă BT Arena nu au avut nevoie de programare. Totodată, s-au amenajat 20 de cabinete de vaccinare, asigurând un flux continuu pentru toți cei prezenți. Cei vaccinați vor putea face rapelul tot în aceași locație, în perioada 4-7 iunie.

Aproape 4.000 de persoane au fost imunizate împotriva noului coronavirus la Maratonul Vaccinării ce a durat trei zile și trei nopți.