Cluj. Taximetriștii cer municipalității să fie respectată Legea 38/2003, prin care taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora.

Pe 25 mai, Asociația Taxi Transilvania ( ATT) va organiza un protest prin care taximetriștii vor porni cu mașinile în direcția Primăriei Cluj-Napoca.

”Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia <<Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora>>,

Care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj-Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!”, susțin reprezentanții asociației pe pagina lor de Facebook.

Cluj. Taximetriștii sunt revoltați pe municipalitate

Reprezentanții Asociației Taxi Transilvania precizează că în Cluj-Napoca există doar un singur bulevard unde este permisă tranzitarea taxiurilor cu clienți. Restul străzilor au accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor.

ATT cere Primăriei Cluj-Napoca și Poliției Locale să fie aplicată Legea nr.38/2003, iar pe lângă autobuz și bicicletă să fie permisă și intrarea taxiurilor pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun.

”Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță”, se arată în mesajul ATT postat pe Facebook.

Asociația Taxi Transilvania s-a format la inițiativa taximetriștilor clujeni și are ca și scop protejarea intereselor membrilor asociației în relațiile cu instituțiile. Asociația Taxi Transilvania a fost înființată anul trecut.