Conform Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, abonamentele gratuite și cu reducere se încarcă pe cardul contactless lunar, la unul din Punctele de Ticketing.  Studenții, masteranzii și doctoranzii Universității de Artă și Design din Cluj vor beneficia în anul 2020-2021 de abonamente de transport public gratuit sau reducere.

Prima încărcare din fecare nou an universitar va fi făcută la un Centru de vânzare de carduri. Acest lucru este necesar pentru ca studentului să-i fie verificate documentele solicitate.

Abonamentele se pot prelungi lunar

Pentru a nu pierde beneficiile, studentul trebuie să-și prelungească abonamentul înainte de expirare. Acest lucru e posibil și la Automatele din stații. Prelungirea la Automate este posibilă doar în cazul în care există un abonament valabil pe card. În cazul în care abonamentul a expirat, încarcarea se va putea face numai la un Centru de vânzare

Pentru obținerea abonamentelor gratuite și cu reducere sunt nevoie de mai multe acte:

  1. Carnetul de student vizat pe anul universitar 2020-2021 sau un alt document care să ateste calitatea de student, forma de învățământ și anul de studiu.
  2. Cartea de identitate.
  3. Unul din cardurile nebancare StudCard, ISIC Student, Euro-26Student, OMNIPASS, A Card/ A Kartya și City Card

120 de călătorii pe lună

Studenții orfani și cei de la casa de copii trebuie să prezinte o copie după certificatul de deces al părintelui sau adeverința care atestă plasamentul.

Beneficiarii abonamentului gratuit pot face 120 de călătorii pe lună, pe toate liniile din Cluj-Napoca.

Pentru abonamentele gratuite, costul primului card emis este suportat de CTP Cluj-Napoca. Pentru abonamentele cu reducere se achita cardul contactless in valoare de 5,50 lei. Valabilitatea suportului de plastic este de 3 ani. In cazul cardurilor pierdute, pentru emiterea unui card nou se achita 8 lei.

De transport public gratuit și cu reducere vor putea beneficia și studenții, masteranzii și doctoranzii de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca și Univeristatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu”.