Emil Boc a anunțat că este în discuții cu reprezentanții Companiei de Transport Public pentru ca clujenii să se bucure de o zi pe săptămână când pot folosi mijlocul de transport în comun gratuit.

Conform edilului, proiectul urmează să fie implementat în luna aprilie. Clujenii vor putea merge gratis cu mijlocul de transport în comun în fiecare vineri.

„În cadrul proiectului ,,Vinerea Verde” așa cum se numește, Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pentru transportul în comun în fiecare zi de vineri începând cu luna aprilie. Vom aplica acest lucru doar de luna viitoare. Deoarece avem nevoie de timp pentru a pregăti hotărârea de Consiliu Local și să avem transparență decizională pentru a putea fi adoptată de Consiliul Local”, a precizat Emil Boc.

Negocieri cu reprezentanții Companiei de Transport Public

Emil Boc a spus că există tratative cu cei de la CTP privind costurile financiare pentru implementarea acestui proiect.

,,Trebuie să ne înțelegem cu CTP să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de președinte al Asociației Metropolitane.

Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris.

Cluj-Napoca. Singurul oraș din România unde se va implementa gratuitate pentru transportul în comun pentru o zi

Voi discuta și cu primarii din zona metropolitană și dacă vor cotiza vom extinde această gratuitate și în afara municipiului. Momentan pot spune că doar în Cluj-Napoca o să fie implementată ideea.” a precizat Emil Boc la un post de radio local.

Edilul susține că prin acest proiect îi va convinge pe clujeni să renunțe la mașina proprie. Și să folosească transportul în comun pentru reducerea poluării și aglomerației în oraș.

,,Vinerea Verde” are ca și scop ca, până la sfârșitul anului, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare la serviciu pe jos. Totodată, ei pot folosi bicicleta sau transportul în comun.