De data aceasta, intenția de cercetare vine de la Cluj. Medicul Horia Maniu spune că virusul ucigaș ar putea să dispară prin radiație ionizantă.

„Studiind rezultatele unor cercetători chinezi, am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radiaţie ionizantă. Are potenţiale modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Horia Maniu.

Cluj. Tratament revoluționar anti- Covid. Pandemia ar putea lua sfârșit

Ipoteza de cercetare medicală este susținută și de prof.dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină și Familie(UMF) Iuliu Hațieganu. El este coordonatorul echipei medicale din Centrului de Radioterapie Amethyst Cluj și consideră că studiul merită facut.

Cred că sunt două paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat că este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interacţionează între ele şi care îi dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de înveliş (E), proteina de membrană (M) şi nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunicările între M şi N şi acolo, acest câmp electrostatic care le menţine într-o anumită formă. Le influenţează multiplicarea virală şi, prin comunicarea cu proteina S, infecţiozitatea, acolo le putem influenţa cu diverse forme de energie aplicate din exterior”, a declarat, pentru Agerpres, Gabriel Kacso.

Nu există un tratament standard pentru Covid. Medicii nu au știut cum să trateze pacienții

La acest moment, nu există un tratament specific virusului Covid. Medicii au tratat cazurile de infecție cu acest virus cu divers medicamente pentru astm sau pentru eradicarea altor viruși mai comuni.

Medicul de urgență Vlad Sârzea a explicat, pentru evztransilvania.ro, că la început nu știau ce să administreze pacienților în stare gravă.

„ La început nu știam ce să facem. Pacienților cu probleme respiratorii, deși li se administra oxigen, nu erau bine.

Asta, până când medicii italieni au rupt protocoalele și au început să facă autopsii. S-a văzut, astfel, că se formează cheaguri de sânge care blochează transportul sângelui către alveola pulmonară. Așa au fost introduse anticoagulantele în tratamentul Covid. Au scăzut mortalitataea cu 50%, conform unui studiu al medicilor din Paris„ , precizează Vlad Sârzea, pentru EvZ Transilvania.