Cluj. Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare au primit 24 de noi echipamente de ultima generație.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat că noile aparaturi vor ajuta enorm personalul medical în lupta cu COVID-19.

„Achiziția de aparatură medicală de ultimă generație este mai mult decât necesară pentru efectuarea unor investigații și intervenții complexe. Cu siguranță, noile dotări vor veni în sprijinul echipelor medicale aflate în luptă cu COVID-19 și vor aduce numeroase beneficii persoanelor spitalizate”, a precizat Alin Tișe, informează Cluj24.ro.

Cluj. Aparatură în valoare de peste 3 milioane de lei

Cele 24 de aparaturi și echipamente medicale au costat în jur de 3.401.056 de lei. Acestea au fost cumpărate din fonduri europene și vizează consolidarea capacității spitalelor în lupta cu COVID-19.

Spitalul de Pneumoftiziologie a primit două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată. De asemenea, a fost livrat și un fibrobronhoscop portabil cu modul de transmitere wireless pe monitor și cinci fibrobronhoscoape.

De asemenea, spitalul a mai primit două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula și un sistem de ventilație cu presiune negativă pentru încăperi.

Pe lângă acestea, spitalul a primit un lift pentru mobilizarea pacienților aflați în incapacitatea de a se mobiliza singuri. Un aparat de răcire/încălzire a pacienților aflați în Terapie Intensivă. Un aparat pentru terapia de substituție renală continuă și trei pulsoximetre fără fir, se arată în comunicatul Consiliului Județean Cluj.

Totodată, în dotarea Spitalului de Urgență pentru Copii au intrat două incubatoare și un aparat mobil de radiologie, iar Spitalul de Recuperare beneficiază de trei noi echipamente de oxigenoterapie”, au precizat reprezentanții  CJ Cluj.

Reamintim că valoarea totală a proiectului s-a ridicat la peste 3,4 milioane de lei. Din banii respectivi s-au achiziționat peste 24 de de noi echipamente de ultima generație.