Cluj. O femeie, în vârstă de 40 de ani a născut singură un copil, acasă. Din nefericire, nou-născutul a murit în cadă deoarece femeia nu i-a tăiat bine cordonul ombilical. Bebelușul s-a născut viu, iar fratele femeii a fost cel care a descoperit că femeia sângerează.

Femeia mai are cinci copii acasă și este din localitatea Rugăsești, județul Cluj. În momentul de față, femeia este internată la spital și supravegheată de către medici. Din primele cercetări, soțul femeii este plecat în străinătate, iar copilul ar fi fost făcut cu un alt bărbat.

Anchetatorii analizează trei variante în acest moment: avort provocat, avort spontan sau pruncucidere. Însă toate indiciile duc spre ultima variantă.

Un bebeluș cu tuberculoză a murit pentru că părinții nu l-au adus la timp la spital

La începutul lunii aprilie, un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit la Institutul ,,Marius Nasta”. Medicul Beatrice Mahler a precizat că este al doilea caz în acest an.

„Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în <Marius Nasta>. E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă și dură”, a precizat Beatrice Mahler în acea perioadă, relatează Digi24.

Bebelușul a fost infectat cu tuberculoză de adult, iar datorită fricii de a se infecta cu COVID-19 au refuzat să ajungă la medic.

,,Sunt speriați, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tușește nu se gândește acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienți cu ambele boli”, a spus Beatrice Mahler.

Medicul a precizat că bebelușul ar fi putut fi salvat dacă părinții veneau la timp la medic.

„Acum avem o fată de 14 ani cu tuberculoză cu o afectare cerebrală care a pus-o în căruciorul cu rotile și care a făcut-o să fie dependentă de oxigen. Avem cazuri dramatice de tuberculoză cum nu am avut în ultimii 15 ani”, a afirmat în acea perioadă, Beatrice Mahler.