Cluj. După ce a fost operat pe creier la Clinica de Neurochirurgie, băiatul s-ar fi infectat cu COVID-19 și a murit. Părinții sunt în stare de șoc și dau vine pe medici.

Conform stiridecluj.ro, părinții l-au dus pe băiatul lor la spital în urmă cu o lună după ce au observat că nu se simte bine. Medicii au descoperit că are o tumoară cerebrală și au decis să-l transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

Deoarece nu mai existau locuri, băiatul a fost internat la Terapie Intensivă în aceeași secție cu doi bătrâni.

Infectat cu COVID la Terapie Intensivă

Tatăl lui Matei a precizat că cei doi vârstnici aveau probleme serioase cu respirația, fiind clar că cei doi sunt infectați cu COVID-19.

”Cei doi erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”, a spus tatăl băiatului.

Cel mic s-a infectat de la bătrâni și a început să tușească.

Cluj. Mama copilului dă vina pe medici pentru indiferență

Mama copilului susține că fiul ei a murit cu zile deoarece doctorii nu au luat în seamă faptul că cel mic a început să facă febră fără motiv.

”Soțul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni. Să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”, a relatat mama copilului, informează sursa citată.

La două săptămâni de la operație, băiatul de trei ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Medicii au descoperit că plămânii copilului erau afectați în proporți de 70 %. Din nefericire, după ce a fost transportat la secția de ATI a Spitalului de Copii, la trei zile, băiatul a pierdut lupta cu viața.

Mama copilului este hotărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor pentru ca medicii să răspundă pentru ce au făcut.

Dr. Daniela Dreghiciu a precizat boala i-a fost fatală copilului deoarece organismul lui era fragil după intervenția pe creier.