Un incendiu violent a cuprins mansarda unei case din localitatea Sălicea, din comuna Ciurila, județul Cluj. Pompierii clujeni au intervenit prompt.

În jurul orei 6:30, mansarda unei case dintr-o comună din Cluj a luat foc azi-dimineață, 22 ianuarie. Casa era nelocuită, iar mansarda din lemn avea o capacitate  de 200 mp.

La fața locului s-au prezentat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj . Intervenția pompierilor a avut loc deosebit de prompt.

Flăcările se manifestau violent la mansarda casei. Eforturile echipajelor s-au concentrat pe pe limitarea incendiului izbucnit în localitatea Sălicea. Pompierii au mai precizat că nu există niciun risc de extindere a focului la alte case din vecinătate.

Mansarda din lemn

„A fost anunțat un incendiu la o casă nelocuită, respectiv mansarda din lemn de cca 200mp, din localitatea Sălicea, com. Ciurila. Se intervine la fața locului două autospeciale și o autoscară, nu este pericol de extindere la obiective din vecinătăți. Nu sunt anunțate persoane rănite până acum. Solicitarea pentru intervenție a fost înregistrată în jurul orei 6.30”, a transmis ISU Cluj.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va stabili cu certitudine cauzele izbucnirii incendiului după stingerea completă a acestuia. Până acum nu a fost lansată nicio ipoteză în acest sens.

În jurul orei 6:30, mansarda unei case dintr-o comună din Cluj a luat foc azi-dimineață, 22 ianuarie. Casa era nelocuită, iar mansarda din lemn avea o capacitate  de 200 mp.

Recomandările autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. În sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu o serie de reguli și măsuri de prevenire a incendiilor:

Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile. De asemenea, se vor evita mijloacele eletrice de incălzire locală improvizate. Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile

Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată.