Acestuia i se impută că nu a respectat viteza legală, deși ambulanțierilor li se permite să o depășească în anumite condiții, după semnalarea în trafic.

Tânărul și pacienta cu grave probleme de sănătate sunt contrariați de decizia polițiștilor de la rutieră.

Cluj. Intervenția pacientei a fost întârziată

Într-un final femeia care avea nevoie de oxigen a fost transportată cu ajutorul polițiștilor la spital.

”Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”, a declarat pentru stiride cluj.ro, pacienta din Cluj.

Cluj. Când poate primi șoferul unei ambulanțe amendă

În România, șoferul unei ambulanțe nu poate primi amendă pentru depășirea vitezei legale, dacă se află în misiune. Pentru asta trebuie să aibă semnalele sonore și luminoase pornite.

Polițiștii au voie să-i oprească în trafic, însă, trebuie să țină cont de urgențele pe care le au.

Ambulanțierul din Cluj va contesta amenda primită, urmând ca decizia Judecătoriei să tranșeze o măsură neclară pentru polițiști.

În demersul său, va fi susținut de Sindicatul Ambulanțierilor. Oficialii acestuia susțin că polițisti fac un abuz evident.

Parlamentul a modificat statutul personalului care lucrează în serviciile de ambulanță de stat și private în toamna anului trecut.

Pentru ce suntem ambulanțieri? Nu să salvăm oameni! Zeci de ambulanțieri din toată țara au fost amendați din pix! Polișiștii care fac asemnea abuzuri pun viața pacienților în pericol! De ce taxiurile sunt galbene și noi avem semnale sonore și lumioase, se întreabă revoltați sindicaliștii de la Ambulanța Cluj.