Florin Vulturar, impresarul lui Burcă, a recunoscut că fotbalistul are mai multe oferte  pentru a juca în străinătate:

„Sunt foarte multe discuții în acest moment,  sunt în discuții pentru Andrei Burcă. E clar că de la CFR Cluj poate ajunge doar în străinătate. Să vedem acum care este destinația exactă. Marian Copilu a avut mare încredere în el când l-am adus la CFR Cluj, iar acum este un jucător esențial pentru naționala României. Trebuie să facă un pas către un alt campionat mai puternic”, a declarat impresarul lui Burcă.

Conform Digisport, Andrei Burcă este unul dintre jucătorii de la CFR Cluj care prezintă interes pentru echipele din străinătate.

Față de cazul lui Djokovic, în vârstă de 30 de ani, fostul jucător al Botoşaniului reprezintă atât o opţiune sportivă, cât şi una financiară, deoarece el poate fi vândut ulterior la o altă echipă. Damjan Djokovic a refuzat oferta de la Damak, ultima clasată în Arabia Saudită, acolo unde ar fi putut lua 2,5 milioane de euro în doi ani şi jumătate. Pentru CFR, arabii oferiseră doar 600.000 de euro în două tranşe.

Cum este văzut Andrei Burcă pe piața transferurilor

Cu patru meciuri în lotul României , Andrei Burcă este cotat la 2,3 milioane de euro pe transfermarkt.de. Burcă a fost luat cu 200.000 de euro de la Botoşani.

La cei 27 de ani ai săi, Andrei Burcă se află pe lista de achiziţii a unor cluburi din Golf, însă nu va putea pleca fără acceptul clujenilor, cu care mai are contract până în 2022. Edi Iordănescu îl apreciază foarte mult pe jucător şi nu-şi va da acordul pentru plecarea sa.

Însă dacă echipa care îl vrea va plăti cel puţin 2,5 milioane de euro pe el, atât cât consideră CFR Cluj că valorează jucătorul, Iordănescu nu se va mai putea împotrivi.

Fotbalistul pe care ardelenii l-au cumpărat cu 200.000 de euro de la FC Botoşani în 2019 a jucat de 14 ori în Liga 1 în turul campionatului în curs. El poate juca pe oricare dintre poziţiile din centrul apărării, dar şi ca fundaş dreapta. De altfel, şi la Naţională el a fost folosit în ambele zone de către Mirel Rădoi.

Numele lui Burcă a fost vehiculat şi la FCSB înainte să ajungă la CFR Cluj. Se pare că Gigi Becali îl aprecia în mod deosebit.