Vaccinarea directă în mașină este un adevărat succes în Cluj-Napoca. Peste 700 de persoane s-au vaccinat la centrul de drive-thru, iar numărul clujenilor ce doresc să se imunizeze este într-o continuă creștere.

Tasnádi Szilárd, prefectul de Cluj, a precizat că numărul persoanelor vaccinate a fost de 762 de persoane.

O coadă kilometrică, ce se întindea până la podul Garibaldi din Grigorescu, s-a creat luni, 26 aprilie, cu câteva ore înaintea deschiderii centrului de vaccinare drive-thru.

Cluj-Napoca. Peste 700 de persoane s-au vaccinat direct în mașină în ultimele 24 de ore

Tasnádi Szilárd susține că personalul medical ar putea imuniza 1000 de persoane pe zi dacă la centrul drive-thru ar vaccina patru persoane în timp de cinci minute.

„Primul centru de vaccinare drive-thru, al doilea centru din țară. Dacă vom avea un real succes, cu siguranță vom solicita deschiderea unui nou centru drive-thru. (…) Solicitări există. Dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2-3-4 persoane. Depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă.

Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat Prefectul Tasnadi Szilard, la deschiderea centrului drive thru, relatează monitorulcj.ro.

Totodată, în perioada 14-17 mai, se va desfășura un maraton, asemănător celui din Timișoara, de imunizare a populației. Maratonul este organizat de de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu”.

Vaccinare maraton în toate orașele mari din țara

Autoritățile au decis să organizeze mai multe maratoane de vaccinare în toate orașele mari din țară. În București va avea loc în perioada 7-9 mai, iar următoarele vor avea loc în 14-16 mai la Cluj-Napoca, Iași și Târgu Mureș.

Luni s-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru în Cluj-Napoca. Zeci de șoferi s-au așezat la coadă înaintea deschiderii centrului, iar în prima zi s-au vaccinat peste 350 de persoane.

Cluj-Napoca este printre primele orașe din România unde o bună parte a populației este imunizată. Primarul Emil Boc a susținut că orașul pe care-l conduce va fi printre primele din țară care își va redeschide economia.