Viceprimarul Olah Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a precizat că până în prezent s-au vaccinat peste 1.000 de persoane chiar dacă există doar un singur centru de vaccinare mobil.

Autoritățile au în vedere implementarea de mai multe centre mobile de vaccinarea deoarece numărul persoanelor care vor să se imunizeze este mare.

„Am depășit 1.000 de oameni vaccinați la domiciliu. În continuare încercăm să facem față cererilor, condițiile sunt stabilite, astfel încât orice persoană nedepălasabillă se poate vaccina la domiciliu în baza unei cereri la care se anexează adeverința de la medicul de familie de unde rezultă că persoana nu este deplsabilă sau transportabilă.

Vaccinarea se face cu serul Pfizer. Zilnic sunt aproximativ 10 cereri, iar deocamdată avem un singur centru mobil iar vaccinarea se face pe baza programării. Avem în vedere ca pe viitor să avem mai multe centre mobile, dar acum așteptăm și modificările de la nivel național pentru centrele drive-thru”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Olah Emese.

Cluj. Un singur centru de vaccinare mobil

Toate persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să apeleze numărul de telefon 0372280499. De asemenea, oamenii care se programează trebuie să comunice numele, prenumele, CNP, numărul de telefon, numele medicului de familie și adresa de e-mail. În ultima săptămână s-au vaccinat peste 600 de clujeni la domiciliu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că în intervalul 12-18 aprilie au fost operaționalizate aproape 167 de echipe mobile.

Numărul medicilor și asistenților medicali  care fac parte din echipe este de 477, iar registratori, 123. În această perioadă au fost imunizate aproape 8.400 de persoane. De asemenea, în Cluj-Napoca au fost imunizate 650 de persoane la domiciliu.

 Vaccinarea persoanelor din mediul rural

Conform lui Valeriu Gheorghiță, cele mai multe persoane vaccinate cu echipe mobile a fost în Hunedoara.

„S-au efectuat 496 de misiuni pentru vaccinare în centre rezidenţiale persoane imobilizate, centre de dializă şi persoane fără adăpost şi au fost vaccinate în această săptămână cu echipe mobile 8.351 de persoane.

Cele mai multe persoane au fost vaccinate în judeţul Hunedoara – 1.337 în ultima săptămână – cu aceste echipe mobile, în Satu Mare 742 de persoane, Cluj – 650 de persoane, în Bucureşti 600 de persoane, Timiş – 463”, a afirmat reprezentantul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.