În Cluj, Orban are cei mai mari constestatari. Se va întâlni cu primarii din județ cărora va trebui să le explice de ce a dat funcția de prefect UDMR. Apoi, va trebui să îi convingă să îl convingă pentru un nou mandat.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean(CJ) Cluj, unul dintre liberalii cu state vechi, a anunțat vehement că Orban nici măcar nu ar trebui să se gândească măcar la un sprijin. El a eplicat că liderul PNL nu înțelege realitățile Transilvaniei, atunci când negociază funcțiile înalte din Guvern în interes personal.

Tișe face echipă bună cu Emil Boc și Rareș Bogdan. Și cu ei a avut schimb de replici dure, iar despre Boc s-a spus chiar că îi va fi contracandidat. Nu este exclus, în cazul în care Cîțu va candida la președinția partidului, PNL Cluj să îl susțină, în detrimentul lui Orban.

Cluj. Zi de foc pentru Orban. Cum îi împacă Orban pe primari

În fapt, planurile lui Ludovic Orban sunt mult mai mari. El vrea să devină președintele României, așa cum  a anunțat evz.ro.

Pentru asta, are nevoie de un partid solid, închegat, nu scindat, așa cum pare la acest moment. Până în prezent, mai multe filiale din țară au anunțat public că îl vor vota pentru un nou mandat la conducerea partidului.

Pentru Transilvania, o zonă cu o miză uriașă, politic, economic, Orban spune că e pregătit să acționeze în mod strategic.

Citește aici ce șanse are Ludovic Orban la președinție

„ Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții.

În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate. Pentru o promovare cât mai amplă a regiunii.

I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea. Pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”, a precizat actualul lider al PNL și președintele Camerei Deputaților.