Cluj. Astăzi, 10 mai, zeci de clujeni vor ieși în stradă pentru a protesta împotriva construcției blocului de 13 etaje din zona La Terenuri, pe strada Parâng.

Mănășturenii se vor aduna în jurul orei 16:00 în locul de joacă de lângă Academia Piticilor. Ei se opun cu vehemență împotriva construirii blocului de 13 etaje propus în Mănăștur, a anunțat Adrian Dohotaru.

Dohotaru a precizat că mănășturenii își doresc un oraș de locuit, nu pentru profit. El este organizatorul Marșului Haosului Imobiliar și are de gând să oprească planurile construirii noului bloc.

Cluj. Zeci de clujeni ies în stradă

„Ne întâlnim mai mulți mănăștureni care ne opunem ansamblului imobiliar pe 13 niveluri din zona La Terenuri (azi, 10 mai, ora 16.00, locul de joacă de lângă Academia Piticilor). E simplu, vrem oraș de locuit, nu pentru profit. Nu vrem un cartier și mai sufocat de betoane și mai poluat de trafic auto, nici ca haosul imobiliar din Cluj să se perpetuze la infinit.

Nu vrem nici etajul, nici șantajul, cum ne-a acuzat pe noi, mănășturenii, că suntem șantajiști pentru că ne opunem ansamblului imobiliar proiectat de dânsul. Să-i fie rușine arhitectului care dă asemenea declarații publice. Ar trebui dat afară din toate comisiile de urbanism din Cluj”, a anunțat Adrian Dohotaru, informează monitorulcj.ro.

Blocul ce urmează să fie construit ar avea 13 etaje și va fi pe strada Parâng din cartierul cunoscut, Mănăștur. Construcția va fi formată dintr-un parter, zece etaje întregi, un etaj tehnic și trei nivele de subsol.

În cartier există deja zeci de blocuri de 10 etaje. Mănăștur este cunoscut ca fiind cel mai aglomerat cartier din municipiul Cluj-Napoca.

Astăzi, 10 mai, de la ora 16.00, zeci de clujeni se vor aduna în locul de joacă de lângă Academia Piticilor pentru a protesta împotriva construirii noului bloc în cartierul Mănăștur. Organizatorul Marșului Haosului Imobiliar este Adrian Dohotaru, care a precizat că își dorește ,,un oraș de locuit, nu pentru profit”.