În acest context, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că se va vaccina public împotriva COVID-19, dacă acest lucru va fi posibil.

Boc a mai spus că este convins că apariția vaccinului va ajuta și mai mult ca viața noastră să se apropie de normalitate anul viitor.

„Personal susțin vaccinul, mă voi vaccina public, dacă va fi posibil. Îi invit pe toți să o facă. Știu că nu este obligatoriu, dar sunt convins că este cel mai bun mijloc prin care putem ajuta societatea, medicii și tot sistemul sanitar să funcționeze bine și noi să ne apropiem de o viață cât mai aproape de normalitate. De ce mă vaccinez? Pentru că am încredere în experți. Am încredere în Uniunea Europeană. Acest vaccin este validat de UE, care nu validează orice și oricum. Mă voi vaccina pentru ca viața celor dragi și a românilor să fie în siguranță. Noi deja am identificat locațiile de vaccinare pe municipiul Cluj-Napoca, care urmează să fie aprobate”, a declarat Emil Boc în ziua votului pentru alegerile parlamentare.

Emil Boc: „Democraţia are nevoie de fiecare dintre noi”

După ieșirea de la urne, Boc i-a invitat pe clujeni să meargă la vot, mai ales că acest lucru reprezintă o datorie civică. „Am votat, totul merge bine, repede, în siguranţă, nu este risc de contaminare şi, în consecinţă, îi invit pe clujeni să vină la vot, pentru că în primul rând e o datorie civică, în al doilea rând, democraţia are nevoie de fiecare dintre noi”, a spus Emil Boc.

Edilul a adăugat că a votat cu partidul care a ajutat Clujul. „Am votat cu partidul locurilor de muncă, cu partidul împotriva sărăciei, cu partidul investiţiilor şi al fondurilor europene. De asemenea, am votat cu partidul care arată respect şi susţinere pentru proiectele Clujului”, a mai spus fostul premier. În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 611.636 de alegători, în 665 de secţii de votare.