Cele 167 de cabinete noi sunt distribuite în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Acestea vor deveni operaţionale începând de sâmbătă pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTec. De sâmbătă persoanele care vor să se vaccineze  pot să acceseze platforma națională pentru a se înscrie. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

Cei care vor să se vaccineze  pot alege noile cabinete distribuite astfel:

Municipiul București – 54 cabinete;

Arad – 9 cabinete;

Bihor – 3 cabinete;

Bistrița-Năsăud – 3 cabinete;

Brașov – 8 cabinete;

Cluj – 13 cabinete;

Constanța – 20 cabinete;

Dâmbovița – 4 cabinete;

Harghita – 1 cabinet;

Hunedoara – 3 cabinete;

Satu-Mare – 1 cabinet;

Sibiu – 12 cabinete;

Timiș – 30 de cabinete;

Vâlcea – 6 cabinete.

Toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de sâmbătă, 20 martie, prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de așteptare, cu menținerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populației la risc și pe 25%, lucrători din domenii esențiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de așteptare.

Recomandăm cetățenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziția ocupată inițial pe această listă.

Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicația după primirea notificării pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.