PNL, USR Plus și UDMR au puncte de vedere diferite când vine vorba despre finanțe.

Totul a pornit de la discuțiile pe tema alocării de surse la unele ministere.

Unii susțin că sănătatea este prioritară în acest moment și ar trebui să primească mai mulți bani, alții se orientează spre dezvoltare și transporturi.

Coaliția nu știe cum să împartă bani românilor. Iohannis intervine

Pentru a părea că este un președinte mediator, Klaus Iohannis i-a convocat de urgență la Vila Lac pe reprezentanții coaliției de guvernare.

Dacă neînțelegerile vor persista, aprobarea bugetului va întârzia. Prin urmare, majorarea pensiilor, a salariilor, plata centrelor de vaccinare și nu numai vor fi decalate.

Scandal în coaliție – Nici liberalii nu se înțeleg între ei

Premierul Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazăre susțin înghețarea pensiilor și a salariilor, în timp ce USR și o parte dintre liberali vor să negocieze un procent pentru majorarea acestora.

Cel mai probabil, liberalii se gândesc la protestele în masă care se vor declanșa.

Fost ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, susține că măsurile de austeritate sunt necesare în contextual crizei economice, generată de pandemie.

Iată cum explică impactul înghețării asupra economiei:

Tot ce am făcut la Ministerul de Finanțe s-a bazat pe două lucruri: profesionalism și transparență. V-am promis că nu voi permite prăbușirea economiei și așa am făcut.

Acum, din noua mea poziție de prim-ministru, vă promit că eu și echipa mea vom face totul ca economia să se relanseze în 2021

Bani albi pentru zile negre. Sindicatele amenință cu proteste ample 

Despre legea salarizării, cea a pensiilor, premierul Cîțu spune că plafonarea salariilor din administrație înseamnă o economie la bugetul de stat în valoare de 12 miliarde de lei.   Amânarea pensiilor speciale  aduc un plus la buget de 600 de milioane de lei.

De altfel, neindexarea în anul 2021  a pensiilor de serviciu, pensiilor militare de stat și indemnizațiilor pentru limită de vârstă ale parlamentarilor înseamnă pentru statul român o rezervă de 400 milioane de lei.