De asemenea, CNAIR a informat că pentru județele Brașov, Argeș, Prahova, Sibiu și Dâmbovița, la altitudini de peste 1800 de metri e cod roșu de vânt puternic ce poate depăși 120-140 km/h, ninsori abundente și viscol puternic, vizibilitatea fiind redusă complet.

Valea Oltului, blocată

În noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, la ora 6.30, în urma precipitațiilor abundende pe DN 7, traficul de pe Valea Oltului a fost oprită. „pe DN 7, Valea Oltului, și pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă. Se intervine cu utilaje de mare capacitate pentru reluarea circulației în siguranță pe DN 7. Pe DN 66 circulația a fost reluată”, a informat reprezentanții Campaniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Atât pe Valea Oltului, cât și pe DN 66 și Defileul Jiului, datorită precipitațiilor abundende s-au format viituri ce au antrenat grohotiș, blocând carosabilul. Pentru reluarea circulației, cei de la CNAIR au intervenit cu utilaje de mare capacitate pentru curățarea drumului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat pe 5 ianuarie drumurile naționale a căror circulație este restricționată: „pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 206+700 metri, între localitățile Căciulata și Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită în ambele sensuri. Tot pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 209+400 metri, între localitățile Brezoi si Proieni, județul Vâlcea – circulația se desfășoară pe un fir, alternativ. Iar pe DN 7A, Brezoi – Obârșia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită din cauza unei viituri”.

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru luna ianuarie indică una fără zăpadă, dar cu precipitații bogate. Nu vom avea parte de zăpadă nici în luna ianuarie, decât în zonele de munte, iar temperaturile rămân mai ridicate față de cele normale datorită masei de aer cald, care a pătruns prin sud în România, iar temperaturile fiind  între 12 și 15 grade Celsius în zonele sudice și estice.