Teatrul Regina Maria din Oradea propune o comedie neagră contemporană – ”Moștenirea norocului”

Sala Mare a Teatrului Regina Maria va găzdui, vineri, de la ora 18, premiera spectacolului „Moştenirea norocului”, de Thanasis Papathanasiou şi Mihalis Reppas, în regia lui Radu Nichifor.

Piesa scrisă de doi autori greci în 1996 prezintă pe doi fraţi care revin în casa părintească. Ei au revenit pentru a fi alături de tatăl lor, aflat pe patul de suferinţă.

„Sub presiunea probabilităţii morţii acestuia, ies la suprafaţă adevăruri şi interese care până atunci nu au fost rostite. De aici porneşte un tăvălug de situaţii care scapă de sub control. Relaţia dintre fraţi devine şi mai tensionată decât era. Soţiile acestora îşi demască făţiş antipatiile, vecina este mult prea implicată în problemele familiei, iar surpriza cea mai mare şi declanşatoare devine… infirmiera bulgară pe care au angajat-o să aibă grijă de tatăl lor. Un singur lucru e sigur. Toţi urmăresc acelaşi ţel: moştenirea care să le asigure o viaţă mai bună, pentru care sunt capabili să ajungă până la… crimă”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Moştenirea norocului” este prezentată drept o comedie neagră contemporană, „în care umorul capătă nuanţe întunecate, fără a-şi pierde nicio secundă din haz”.

„Moştenirea norocului” este prezentată drept o comedie neagră contemporană. O comedie neagră „în care umorul capătă nuanţe întunecate, fără a-şi pierde nicio secundă din haz”.

Pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Regina Maria, în seara zilei de ieri, a fost postat:” Mai avem doar o zi până la premiera mult așteptată! Sebastian Lupu, care interpretează rolul PANAIOTIS în comedia neagră Moștenirea norocului PREMIERĂ, spectacol regizat de Radu Nichifor, vă invită mâine, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Mare să participați la prima reprezentație. Dacă nu reușiți să ajungeți mâine, vă așteptăm în 16 și 24 ianuarie.Urmăriți-ne în continuare pentru a afla restul distribuției. Bilete pe Eventim.ro (https://www.eventim.ro/…/mostenirea…/performance.html) sau la Agenția Teatrului (0359 452 324)”.

Din distribuţia spectacolului fac parte Ioana Dragoş Gajdó (Vaso), Mirela Niţă Lupu (Veska), Gabriela Codrea (Roy), Adela Lazăr (Geny), Sebastian Lupu (Panaiotis) şi Sorin Ionescu (Hristos). Scenografia este semnată de Daniel Divrician, iar regia de Radu Nichifor. Directorul artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. Radu Nichifor a mai regizat la Oradea spectacolele Dom Juan (Molière; 2002), Jocul de-a vacanţa (Mihail Sebastian; 2004) şi 8 femei (Robert Thomas; 2014).