Judeţul Braşov a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în data de 3 martie. Luni, 8 martie, a fost prima zi în care indicele cumulat COVID-19 a fost în scădere faţă de ziua anterioară. Duminică rata de incidență a infectării cu virusul SARS-COV-2 a fost de 3,25 la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov recomandă firmelor decalarea programului de lucru pe schimburi. Acolo unde este posibil, organizarea activităţilor prin telemuncă; suplimentarea numărului autovehiculelor de transport al angajaţilor (acolo unde este cazul). Organizare astfel pentru evitarea aglomerări de persoane în timpul transportului de la domiciliul la locul de muncă şi invers.

Centrelor comerciale din judeţ se recomandă organizarea fluxului intrare-ieşire astfel încât acesta să fie realizat pe două sensuri bine delimitate.  Se cere păstrarea distanţei de minim un metru între persoane și limitarea numărului de persoane în spaţiile interioare. Organizarea fluxului de persoane astfel încât să nu se creeze aglomerări și efectuarea cu rigurozitate a triajului epidemiologic. Triajul se va face, atât prin termoscanare, cât şi observaţional, la intrarea în centrul comercial.

Se cer respectarea cu stricteţe a măsurilor legale dispuse privind prevenirea şi combaterea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2

Se recomandă atenție în ceea ce priveşte purtarea corectă a măştii de protecţie și folosirea mai multor case de marcat. Acolo unde este posibil, între acestea să existe o distanţă corespunzătoare, pentru a se evita aglomerările de persoane.

Totodată, se recomandă operatorilor economici din domeniul transporturilor de persoane folosirea mai multor mijloace de transport în vederea reducerii densităţii de călători.

De asemenea, CJSU recomandă unităţilor sanitare respectarea cu stricteţe a măsurilor dispuse privind prevenirea şi combaterea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Regulile se cer respectate către toţi angajaţii, şi se cere efectuarea în mod constant de verificări în acest sens.

„Instituţiile abilitate pentru efectuarea de verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea COVID-19 vor proceda la intensificarea acţiunilor de control în judeţul Braşov”, mai prevede hotărârea CJSU.