Județul Sibiu ascunde una dintre cele mai frumoase și pitorești văi din toată țara.

Valea Hârtibaciului reprezintă o adevărată comoară pentru sibieni, prea puțin cunoscută de turiști.

Începând cu luna aprilie, după ce zăpada începe să se topească, un tren mic circulă pe o cale ferată îngustă. ,,Mocănița” va tranversa dealurile domoale ale județului și va opri în satul Hosman.

Pe traseu, turiștii se pot bucura de priveliștea naturii și pot descoperi biserica fortificată. Totodată, au ocazia să descopere legendele și obiceiurile locului.

Perla ascunsă din județul Sibiu

Chiar dacă circulă doar în weekend, ,,Mocănița” ce traversează Valea Hârtibaciului este mereu plină.

Turiștii mai matinali vor putea să descopere ceața de pe ce coboară de pe Valea Hârtibaciului, iar dacă sunt norocoși vor putea vedea fazani, căprioare și castori.

Călătoria, ce durează o oră, se termină cu un popas într-un sat săsesc, unde timpul a stat pe loc. Turiștii vor putea admira casele frumos ordonate, biserica fortificată și legendele locului.

Cum se spune în zonă, turiștii sunt invitați la ,,un picnic din brișcă”. Prețurile încep de la 150 de lei pentru adulți și 75 de lei pentru copiii de peste 7 ani. Cei mici nu plătesc nimic.

Traseul Mocăniței începe din gara Cornețelu, aflată la 25 de km de Sibiu. Achiziționarea biletului costă 25 de lei pentru adult și 10 lei pentru copii. Excursia are inclusă și un tur ghidat și picnic ce durează patru ore.

În aceeași zonă există și alte sate de descoperit, cum ar fi Nocrich, Alțâna şi Marpod. În timpul plimbării cu ,,Mocănița”, dacă vremea este favorabilă, turiștii pot admira munții Făgăraș, ale căror creste sunt acoperite cu zăpadă.

Prea puțin cunoscută de turiști, Valea Hârtibaciului reprezintă o adevărată comoară pentru Sibiu și locuitorii lui. Turiștii au posibilitatea să descopere natura în adevărata ei splendoare din luna aprilie, iar micul tren circulă doar în weekend.