Potrivit informaţiilor furnizate de către Compania de Apă Arad, aceasta va continua să efectueze lucrările de modernizare cu privire la reţeaua de apă potabilă în municipiu. În acest sens, de data aceasta Compania vizează strada Meşterul Manole, pe tronsonul Calea Aurel Vlaicu-intersecţia cu strada Corbului.

Reprezentanţii Companiei de Apă afirmă faptul că traficul rutier pe această stradă se va desfăşura, pentru o perioadă de o lună de zile, adică, până în data de 30 aprilie, cu anumite restricţii.

Programul de lucru aferent lucrărilor de modernizare a reţelei de apă

Pentru informarea corectă a cetăţenilor, Compania de Apă Arad pune la dispoziţia acestora următorul program de lucru:

„În urma şedinţei din data de 22.03.2021, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei a avizat favorabil solicitarea antreprenorului de a executa lucrări prin săpătură deschisă în perioada 23.03.- 30.04.2021.

Programul de lucru se va derula după cum urmează: -de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 18:00, cu restricţionarea accesului pe o bandă a sensului de mers, cu devierea traficului rutier semnalizată corespunzător, pe o lungime de aproximativ 30-50 de metri, pe tronsoane succesive până la capătul tronsonului, redând traficului zonele deja reabilitate; -în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 18:00 – 08:00, cu restricţionarea accesului pe o bandă a sensului de mers, cu devierea traficului rutier semnalizată corespunzător, pe o lungime de aproximativ 10 metri”, anunţă reprezentanţii Companiei de Apă Arad.

Compania de Apă Arad anunţă o finanţare europeană nerambursabilă în cuantum de 90 la sută

Aceştia au mai spus că firma desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru proiectul de faţă, va lucra cu un număr de două echipe, iar prima fază a lucrărilor se pare că nu va afecta nici intersecţiile nici căile de acces al societăţilor comerciale care se află în zona respectivă.

Aşadar, lucrările care vor fi efectuate se vor desfăşura în cadrul contractului „Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad”, care se bucură de o finanţare cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 90 la sută.