Valoarea companiei Tesla a depășit-o pentru prima dată pe cea a Facebook

Acțiunile companiei Tesla au urcat, joi, pe Bursa de pe Wall Street la un nivel record, valoarea de piață a producătorului de vehicule electrice depășind-o pentru prima dată pe cea a Facebook. Ambele companii valorează peste 700 de miliarde de dolari fiecare, a transmis Reuters, potrivit Agerpres. În aceeași zi, Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari.

Acțiunile companiei conduse de Elon Musk s-au apreciat la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari, astfel încât capitalizarea sa de piaţă a urcat la 774 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea de piaţă a Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, după ce titlurile au crescut cu aproximativ 2%, arată statisticile.

Tesla a devenit, astfel, a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, în urma Alphabet, firma mamă a Google. Producătorul de vehicule electrice este și cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă producţia sa reprezintă doar o fracţiune faţă de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors (GM).

Elon Musk cel mai bogat om de pe planetă

Analiştii estimează că atât Tesla, cât și Facebook sau GM să raporteze profituri nete considerabile pentru anul 2020 în ciuda pandemiei și a reculului înregistrat de economia mondială.

Cei cu imaginația mai activă au cam început să se întrebe cum este să te trezești dimineața în postura de cel mai bogat om al planetei și în cel mai inovativ și de viitor domeniu dintre cele existente. Elon Musk a devenit joi cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari. Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează, totodată, cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie și foarte probabil trendul aprecierii companiei Tesla se va menține pe durata întregului deceniu început curând.