Complexul Sportiv Metrom din Brașov va fi finalizat de Mărțișor

Deschis în anul 2008, printr-un program al Ministerului Educației ce presupunea construirea unor campusuri școlare, șantierul sălii de sport de la Complexul Sportiv Metrom a fost suspendat un an mai târziu, după ce au fost turnate câteva elemente de rezistență ale sălii de sport.

Aproximativ 10 ani, proiectul a rămas în acest stadiu, apoi fost preluat de Primăria Brașov, care a decis să termine lucrările la sala de sport. Acum, lucrările sunt aproape gata, iar ieri viceprimarul Sebastian Rusu a anunțat că, cel mai probabil, la finalul acestei luni proiectul va fi finalizat, relatează BrasovMetropolitan .

Complexul Metrom va avea săli și suprafețe de invidiat

Proiectul aceastui complex sportiv este impresionant. Sala de sport Metrom va cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter vor fi amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri.

De asemenea, va deține un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe (2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie).  Valoarea totală a investiției comunicată oficial este de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA).

Lucrările pentru concretizarea acestui complex sportiv sunt executate de AEON Building SRL, iar proiectant general este firma Danina Star.

Noua sală va fi omologată pentru mai multe competiții

Noua sală va putea fi omologată pentru mai multe competiții. Viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu a anunțat că aceasta va fi „o gură de oxigen pentru oraș, având în vedere că infrastructura sportivă este deficitară”. Autoritățile brașovene și brașovenii în general își pun speranțele în revitalizarea vieții și activităților sportive prin intermediul acestui complex sportiv.

Proiectul inițial al campusului de la Metrom includea un cămin internat, o sală de mese și alte facilități.