Primarul din comuna Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan, a afirmat recent faptul că „înainte, dacă intrai într-un cap de pod sau un șanț, pe DN17, moartea era sigură. Acum ni se asigură un pas în plus spre viață”

Mai exact, acesta a anunțat includerea comunei, de către administrația locală, în Via Transilvanica.

„Am aprobat recent un al doilea traseu care tranzitează o parte din localitate. În 2019, când a fost un an de început, Lunca Ilvei a fost tranzitată de peste 500 de turiști.

Au poposit fie la anumite persoane, fie au mâncat în anumite pensiuni. Este un început…”, a precizat primarul Flaviu Lupșan.

Acesta a mai precizat faptul că se bazează și pe agroturism, mai ales în condițiile în care oamenii din localitate se pregătesc pentru primirea potențialilor turiști.

Speranța primarului este de a putea implementa inclusiv lotul 6 al proiectului Poarta Transilvaniei.

„Este un proiect foarte important. De 30 de ani se vorbește despre modernizarea drumurilor pe Ilve – unul dintre cele mai importante tronsoane de drum din punct de vedere socio-economic”, a spus acesta.

Flaviu Lupșan: „Este un contract ferm, cu anumite clauze”

Primarul a ținut să aducă mulțumiri și constructului responsabil de lotul 5 în Lunca Ilvei.

„Este un lot pilot, un proiect nemaiîntâlnit în județ și probabil și în puține localități din țară. Apele pluviale au fost preluate în subteran, ca în orașe. În felul acesta s-au eliminat foarte multe aspecte periculoase. unity pro crack

Mă refer acum la accidentele rutiere. Într-un accident rutier pe DN17, dacă ai intrat într-un cap de pod sau într-un șanț – moartea este sigură. Ori, în tronsonul 5, și urmează și tronsonul 4, constructorul a reușit să asigure încă un pas spre viață. A eliminat șanțurile și podețele.

Este un lucru extraordinar de bun. Nu mai vorbesc de calitatea lucrărilor executate de MIS Grup. Poate să dea lecții la nivel național. În doar două zile au asfaltat aproape 5 kilometri.

Sperăm să decurgă lucrurile bine și în Poiana Ilvei. Aici oamenii au protestat că se ridică foarte mult carosabilul și le afectează intrândurile… La fel s-a întâmplat și la noi. Pe alocuri, s-a înălțat și cu 80 de centimetri… Lumea a înțeles, i-a ajutat și constructorul, și noi, iar în felul acesta am ridicat curțile, am returnat gardurile… sketch up pro serial key

Sper să accepte că o asemenea investiție pierdută, înseamnă pierderea finanțării. Este un contract ferm, cu anumite clauze. În momentul în care nu te-ai încadrat în termene, fie o mai vezi peste câțiva ani, fie o pierzi definitiv…”, a concluzionat primarul din Lunca Ilvei