Mai exact, pe data de 2 mai, în Marea Britanie, concertul-experiment se va desfășura în Sefton Park din Liverpool și se va desfășura în aer liber. La concert, unde se vor aduna 5.000 de persoane, purtarea măștii nu este obligatorie și nu va trebui respectată distanțarea socială, citează Libertatea.ro.

Totodată, participanții trebuie să facă un test antigen rapid la unul din centrele locale. Organizatorii vreau să examineze cum vor reacționa oamenii la un astfel de concert, la mai bine de un an de când pandemia a pus stăpânire peste întreg mapamond.

Un astfel de concert-pilot a avut loc în Barcelona și au participat, de asemenea, 5.000 de persoane.

Marea Britanie. Concert-pilot cu 5000 de participanți

La concertul din Barcelona persoanele au fost testate înainte de concert, iar în prețul biletului a intrat o mască de protecție și un test antigen. Și la noi în țară se discută despre organizarea unui concert-test în Cluj-Napoca. Organizatorii fac presiuni asupra autorităților pentru a putea organiza un asemenea concert.

Electric Castle și Untold ar putea fi organizate în vară, pe bază de depistare a COVID-19 sau adeverință de vaccinare. Emil Boc este un susținător a acestor evenimente și își dorește să redeschidă industria evenimentelor.

Primarul vine și el cu câteva „propuneri”, care să ajute la buna organizare a festivalurilor: vaccin, testare rapidă și PCR, obligatorii pentru participare:

„Eu sunt convins că și pentru partea de festivaluri se va găsi o soluție până la urmă pentru că sunt un susținător fără echivoc, ca acestea să aibă loc. Nu știu în ce format încă, în ce număr, cu ce condiții exacte, dar trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe.

Reamintim că pe data de 2 mai, la Liverpool, Marea Britanie, se va organiza un concert-experiment la care vor participa 5.000 de persoane. Participanții nu vor fi nevoiți să poartă mască și nici să nu păstreze distanțarea socială. Ei voi nevoiți să facă un test antigen înainte de a intra la concert.