Începutul anului 2021 aduce un motiv de bucurie pentru orădeni. În cursul următoarei săptămâni aceștia vor avea parte de un spectacol deosebit organizat de către Filarmonica de stat Oradea.

Având în vedere faptul că în ultimele două săptămâni incidența cazurilor de coronavirus din municipalitate, a ajuns la 1,5 și 3/1000 de locuitori, Filarmonica Oradea va organiza un concert de excepție pentru marcarea Anului Noi.

Astfel, concertul susținut de către orchestra simfonică se va desfășura în zilele de miercuri și joi, 6-7 ianuarie, începând cu ora 19:00. Romeo Rîmbu va dirija orchestra, iar programul va conține valsuri și polici celebre de către Johann Strauss Jr.

Pentru achiziționarea biletelor, doritorii le pot cumpăra direct de la casa filarmonicii, începând cu data de 4 ianuarie, luni.

Mesajul oficial al Directorului Filarmonicii

„Stimați Spectatori!

Vă rog permiteți-mi să mă adresez în acest fel, tuturor celor care se interesează de Filarmonica orădeană, chiar dacă sunt printre dumneavoastră persoane care până acum nu au participat la vreunul dintre concertele noastre. Pe aceștia îi îndemn să ne treacă cât mai repede pragul, căci sunt convins că nu le va părea rău.

Vă așteaptă o orchestră și un cor, care de zeci de ani au dat dovada profesionalismului lor în interpretarea muzicii culte, și nu numai, atât acasă cât și peste hotare.

Conducerea muzicală a instituției a alcătuit programe de înaltă ținută artistică bazate pe un repertoriu de interes major, realizate și cu aportul unor artiști invitați consacrați, care cu siguranță vă vor încânta, astfel având speranța că numărul melomanilor orădeni, a celor care susțin, simt și înțeleg cultura muzicală aleasă, să crească în continuare”, a transmis directorul general al Filarmonicii de Stat Oradea, Meleg Vilmos Tibor.

Reamintim faptul că Hotărârea cu numărul 73 din data de 28.12.2020 al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor, prevede susținerea spectacolelor sau a concertelor doar cu ocuparea capacității sălii de până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.