Noul subprefect din partea USR e fostul ofițer de armată Daniel Palaghianu. La această funcție, pe listă mai era și numele fostului polițist Marius Șovarschi, apropiat al deputatului Siliviu Dehelean.

Conform BIHOREANUL, luni seară, 22 februarie, în urma voturilor exprimate în interiorul partidului, Daniel Palaghianu a fot ales subprefect de Bihor. Pe locul doi s-a clasat Ioana Roman, urmat de Marius Șavorschi.

În comunicare transmisă Biroului Național, ordinea celor trei propuși pentru funcția de subprefect a fost schimbată. Astfel, Șavorschi a fost pe primul loc, urmat de Roman și Palaghianu.

În urma mai multor proteste a fost trimisă lista corectă la București, precum și procesul verbal al ședinței. Din 10 februarie a BJ.

Decizia a fost anunțată pe pagina oficială al USR

Vestea alegerii unui subprefect a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook al USR Bihor: „Vești minunate: Bihorul are un nou subprefect!”, arătând că „acum, cu multă responsabilitate, profesionalism și deschidere, Dan își asumă această onorantă poziție, conștient fiind de faptul că bihorenii au așteptări mari și că problemele lor au nevoie de soluții rapide, optime și oneste”.

Conform mesajului postat pe social media, Palaghianu are ca și obiective digitalizarea și maximizarea transparenței Prefecturii.

Cine este Daniel Palaghianu?

Noul subprefect de Bihor din partea USR este economist de profesie, are 45 de ani, căsătorit și tată a doi copii. Conform BIHOREANUL, Daniel Palaghianu a fost surprins de decizia colegilor lui de-al susține pentru funcția de subprefect. El a mai precizat ce urmează să realizeze în următorii ani și care sunt planurile importante pe care va încerca să le îndeplinească.

,,Acesta va fi primul meu obiectiv, buna colaborare cu prefectul, iar apoi urmează obiectivele atât politice, cât şi administrative. Aş vrea să mă implic mult în partea de digitalizare, pentru reducerea birocraţiei.  Aş vrea să mă implic mult în activităţile pentru mediul rural, printr-o colaborare cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale. Cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi Oficiul pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, aşa încât să beneficieze de consultanţă agricolă cât mai mulţi locuitori din mediul rural”, a spus viitorul subprefect USR de Bihor.

 

Numirea acestuia ar urma să fie făcută, potrivit surselor politice, până în data de 10 martie.