Academia de Leadership EduBiz din Oradea derulează conferințe online pentru adolescenți

 

Liceenii au nevoie de sprijin și de informații pentru a se orienta către o facultate. În pandemie, liceenii au nevoie de programe active care să le netezească pașii către o viață studențească adecvată aspirațiilor lor. Este de multe ori hotărâtor ca un licean să știe cam ce își dorește încă din primii ani de liceu. Orice licean care vrea să afle mai multe informaţii despre facultatea la care visează are ocazia să pună aceste întrebări celor care au ajuns deja studenţi, în ţară sau în străinătate.

Academia de Leadership EduBiz, o organizaţie din Oradea, derulează mai multe programe pentru adolescenţi. Ea organizează o serie de conferinţe online menite să-i pună în legătură pe tineri.

Conferințele online se vor desfășura pe parcursul a 5 zile începând din 8 februarie

 

„Pe parcursul a cinci zile, alumnii EduBiz, toţi studenţi azi la facultăţi de top din Transilvania şi din afara ţării, vor vorbi deschis cu elevii despre ce înseamnă viaţa de student în domenii precum medicină, IT, drept, psihologie, arhitectură, teatru, litere, business, economie şi inginerie”, se arată în comunicatul transmis de Lorena Rus, manager de comunicare în cadrul EduBiz.

Suplimentar, ca un element inedit și provocator, un seminar va fi dedicat exclusiv elevilor care vor să înveţe în străinătate. În cadrul acestuia vor vorbi liceenilor studenţi români din Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Austria sau Statele Unite.

Liceenii interesați se pot înscrie gratuit la ”Summitul Facultăților”

 

Elevii interesați se pot înscrie gratuit la „Summitul Facultăţilor”, completând formularul de înscriere anume creat de EduBiz. Conferinţele online vor începe din data de 8 februarie.

O consiliere de acest gen este deosebit de utilă pentru liceeni și pentru societate în general. Elevii de liceu pot afla astfel despre standardele și cerințele din universitățile naționale și internaționale. Astfel ei își pot proiecta dezvoltarea personală încă din liceu, își pot identifica lacunele asupra cărora pot să insiste și de asemenea potențialul într-un anumit domeniu și oportunitățile universitare.