În data de 30.12.2020, atunci când majoritatea oamenilor așteaptă mini-vacanța de Revelion, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. a convocat o ședință în regim de urgență pentru a aloca suma de aproximativ 22 de milioane de lei Aeroportului Arad, în vederea acoperirii găurilor bugetare cauzate de către aeroport.

Luând în considerare estimările Consiliului Județean Arad, se pare că aceste găuri vor fi, din nefericire, produse și în viitorul apropiat, din cauza faptului că nici în următorii 2, 3 ani nu se va înregistra o activitate notabilă. Concis, aerogara nu va fi în putere să se susțină financiar și nu va putea să producă nici măcar 20% din cât va cheltui.

Consilierii județeni au votat, în cadrul unei ședințe extraordinare, aprobarea unui ajutor de stat de exploatare pentru Aeroportul Arad, urmare a Ordinului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației privind aprobarea Schemei de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din România cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an.

Aceste fonduri sunt destinate asigurării acoperirii deficitului de finanțare a cheltuielilor de exploatare ale aeroporturilor regionale din România. SC Aeroportul Arad SA, alături de alte șase aeroporturi din România, este eligibil pentru a primi ajutor de stat de exploatare conform Schemei de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din România cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.

Consiliul Județean Arad își dorește în continuare dezvoltarea Aeroportului, chiar dacă a fost un an greu în contextul pandemiei și numărul zborurilor charter a fost mai mic decât în anul precedent. Ne dorim accesarea de fonduri europene, iar eforturile noastre sunt îndreptate spre asigurarea stabilității financiare”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.